ترکیه یکی از کشورهایی است که به دلیل شرایط بسیار خوب زندگی و نزدیک بودن فرهنگ آن به کشور ما، جزو گزینههای بسیار خوب برای اخذ اقامت محسوب میشود؛ علاوهبر آن اغلب افرادی که تصمیم دارند به یکی از کشورهای اروپایی و یا آمریکایی مهاجرت کنند، کشور ترکیه را به عنوان کشور مبدا انتخاب میکنند؛ از این رو تصمیم داریم، به صورت مفصل به بررسی موضوع « گرفتن اقامت ترکیه » بپردازیم؛ پس تا انتهای مقاله همراه ما باشید و در پایان، سوالات خود را با کارشناسان مجموعه معتبر آریان پور مطرح کنید.

آشنایی با کشور ترکیه در یک نگاه
ابتدا پیش از آنکه موضوع « گرفتن اقامت ترکیه » را با شما بررسی کنیم، تصمیم داریم به صورت جزئی این کشور آسیایی اروپایی را به شما معرفی کنیم. ترکیه کشوری است با آب و هوای نسبتا معتدل که به عنوان مهمترین گذرگاه بین آسیا و اروپا شناخته میشود؛ درواقع میتوان ترکیه را به عنوان یکی از زیباترین کشورهای توریستی به حساب آورد که هر ساله تعداد بسیار زیادی از توریستها از سراسر جهان به کشور ترکیه سفر میکنند؛ شایان ذکر است که بدانید ترکیه یکی از کشورهای مهاجرپذیر به شمار میآید که در ادامه انواع اقامت ترکیه را به شما معرفی میکنیم.
آشنایی با انواع اقامت ترکیه
پیش از اینکه اقدام به اخذ اقامت در ترکیه داشته باشید، ابتدا باید به صورت دقیق هدف خود را از اقامت در این کشور مشخص کنید؛ سپس یکی از روشهای اخذ اقامت در ترکیه را انتخاب کنید:
- اقامت موقت ترکیه: اقامت موقت ترکیه همانگونه که از نام آن پیداست، برای افرادی که تصمیم دارند به صورت موقت و در مدت زمان مشخصی در این کشور اقامت داشته باشند، صادر میشود؛
- اقامت دائم ترکیه: با استفاده از اخذ اقامت دائم ترکیه میتوانید برای همیشه این کشور را به عنوان کشور مقصد برای زندگی انتخاب کنید؛ همچنین با رعایت قوانین این کشور برای شما پاسپورت و حق شهروندی نیز صادر میشود.
در ادامه شما را با 3 تا از بهترین روشهای اخذ اقامت ترکیه آشنا میکنیم:
شرایط اقامت در ترکیه از طریق تحصیل
کشور ترکیه به دلیل آن که از روش فرآیند بولونیا در نظام آموزشی خود استفاده میکند، به یکی از مقاصد تحصیلی برای دانشجویان و دانشآموزان تبدیل شده است؛ درواقع میتوان گفت که نظام آموزشی این کشور با استانداردهای نظام آموزشی کشورهای پیشرفتهای همچون آمریکا و کانادا منطبق است؛ از این رو کلیه افرادی که واجد شرایط اخذ اقامت ترکیه از طریق تحصیل هستند، میتوانند از مقطع پیش دبستانی تا دانشگاه درخواست اقامت تحصیلی دهند.
مدارک لازم برای اقامت ترکیه از طریق تحصیل
- ارائه پاسپورت با مدت اعتبار 6 ماهه؛
- ارائه عکس مناسب؛
- پرداخت هزینههای مربوط به ویزا؛
- خرید بلیط رفت و برگشت؛
- ارائه اسناد مالی برای اثبات تمکن مالی؛
- و …
اقامت در ترکیه از طریق کار
برای گرفتن اقامت ترکیه از طریق کار ابتدا باید 2 ماه پیش از سفر به ترکیه مراحل درخواست ویزا را آغاز کنید؛ توجه داشته باشید که باید مدارک خود را به صورت کامل برای کارفرما ارسال کنید تا پس از بررسی آن، مدارک را در اختیار وزارت کار کشور ترکیه قرار دهد؛ سپس وزارت کار ترکیه، پس از بررسی مدارک، نتیجه را به شما اعلام میکند.
اگر با ویزای شما موافقت شود، باید در اولین فرصت مراحل ثبتنام خود را در اداره پلیس محلی آغاز کنید تا با استفاده از مجوز صادر شده، بتوانید به فعالیت شغلی خود بپردازید.
نکته: کارفرما باید در طی مدت 10 روز مدارک را دراختیار وزارت کار کشور ترکیه قرار دهد؛ درغیر این صورت درخواست اقامت کاری شما رد میشود.
مدارک لازم برای اقامت ترکیه از طریق کار
- ارائه درخواست مجوز کار؛
- ارائه گذرنامه معتبر؛
- ارائه عکس بیومتریک؛
- ارائه گزارش دقیق مبنیبر میزان سهام و سرمایه؛
- ارائه گواهی عدم سوء پیشینه؛
- تنظیم ترازنامه مبنیبر میزان سود و زیان در سالهای اخیر؛
- و …

گرفتن اقامت ترکیه از طریق ثبت شرکت
ثبت شرکت یکی دیگر از روشهای اخذ اقامت در ترکیه است که اگر سرمایه کافی داشته باشید، میتوانید از این طریق برای اخذ اقامت ترکیه اقدام کنید؛ درواقع مزیت بسیار خوب این روش این است که به راحتی میتوانید فعالیتهای تجاری خود را با کشورهای اروپایی و آمریکایی نیز گسترش دهید تا در ادامه پاسپورت این کشور را دریافت کنید؛ البته مزایای این روش محدود به موردی که اشاره کردیم نیست! بنابراین در ادامه توضیحات بیشتری دراختیار شما قرار میدهیم:
- با اخذ این نوع اقامت نیازی به اجاره و یا خرید دفترکار وجود ندارد؛ بلکه میتوانید از طریق دفتر کار خانگی فعالیت خود را آغاز کنید؛
- با ثبت شرکت به راحتی میتوانید حسابهای ارزی یورو، دلار، لیر و … را افتتاح کنید که این موضوع در بهبود وضعیت تجاری شما موثر است؛
- میزان مالیاتی که باید سالانه پرداخت کنید، به نسبت سایر کشورهای اروپایی بسیار کمتر است؛
- ثبت شرکت یکی از آسانترین روشهای اخذ اقامت ترکیه است.
بررسی انواع شرکت در کشور ترکیه
در این قسمت به صورت مختصر انواع شرکتهایی که در ترکیه میتوانید ثبت کنید را به شما معرفی میکنیم.
شرکتهای جمعی (Collective)
مزیت بسیار خوب شرکتهای جمعی این است که برای تاسیس آن نیازی به حداقل سرمایه وجود ندارد و شما باید شریک داشته باشید؛ البته باید بدانید که شریک شما اجازه مدیریت شرکت را به تنهایی دارد.
شرکتهای سهامی (Joint Stock)
به صورت معمول شرکتهای سهامی برای تحقق اهداف بسیار بزرگ تجاری تاسیس میشوند.
شرکتهای تعاونی (Cooperative)
توجه داشته باشید که برای تاسیس شرکتهای تعاونی باید 7 عضو دیگر را نیز به عنوان اعضای شرکت معرفی کنید؛ همچنین شایان ذکر است که بدانید شرکتهای تعاونی برای انجام امور مشارکتی بهترین گزینه ممکن به حساب میآیند.
شرکت با مسئولیت محدود (Limited)
تاسیس شرکت با مسئولیت محدود، جزو محبوبترین شرکتهای ترکیه است که حدودا 82% شرکتهای ترکیه، متعلق به شرکت با مسئولیت محدود هستند؛ درواقع برای تاسیس این نوع از شرکتها به یک سهامدار احتیاج دارید؛ البته تا 50 نفر سهام دار نیز میتوانید معرفی کنید.
شراکت محدود (Limited Partnership)
اگر تصمیم به تاسیس این نوع شرکت را دارید، باید بدانید که برای راهاندازی این نوع شرکت به حداقل دو نفر نیاز دارید؛ یکی از شرکا مسئولیت نامحدودی دارد و شریک دیگر به اندازه میزان سرمایه خود مسئولیتهای شرکت را برعهده میگیرد.
کارت اقامت ترکیه چیست؟
چنانچه با درخواست اقامت ترکیه موافقت شود، کارت اقامت ترکیه یا کارت کیملیک، برای شما صادر میشود؛ درواقع این کارت به نوعی هویت فرد است که برای اقامت در ترکیه باید آن را تمدید کنید.
هزینه اقامت در ترکیه چقدر است؟
یکی از سوالات متداولی که اغلب شما همراهان گرامی از میپرسید، این است که هزینه اقامت ترکیه چقدر است؟ درواقع برای پاسخ به این سوال بهتر است با کارشناسان باتجربه مجموعه آریان پور در تماس باشید تا پس از بررسیهای کامل، هزینه اقامت در ترکیه را به شما اعلام کنند.